BEZİRGANBAHÇE İLKOKULU

.


 

              Okulumuz 1965 yılında baraka tipi bina olarak açılmıştır.1970 yılında iki katlı 6 derslikli bina olarak yapılandırılmış. 2006 yılında ise eski barakanın yerine 3500 metrekarelik alana 5 katlı 12 derslik ,konferans salonu,kütüphanesi ,anasınıfı,idari odaları olan modern bir okul yapıldı.

 

              Bezirganbahçe isminin nereden geldiği sorusunun cevabı olarak kısaca şöyle ifade edilebilir.Bezirgan tüccar; bahçe ise çiçeklerin ,ağaçların bol olduğu yer manalarına gelmektedir.muhitimize bu ismin nasıl verildiği ise şöyledir. Eskiden bezirganlar, çiçeklerin ağaçların bol olduğu bu mesire yerinden kervanları ile geçerlermiş taşıdığı yüklerin ağırlığından bunalır,dinlenme  ihtiyacı hissederlermiş. Havanın çok karardığı zamanlarda da çadırlarını uyumak üzere açarlarmış. Böylece hem bezirganlar hem de hayvanları bu güzel ,geniş bahçede dinlenme ve yorgunluklarını atma fırsatını bulurlarmış.

 

             İşte bezirganlar bu güzel yeşili bol bahçeden sürekli geçtikleri için bu muhitin ismini "Bezirganbahçe" koymuşlar.O günden sonra bu muhitin adı Bezirganbahçe olarak anılmıştır.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi